JO10-5: bij DSK JO10-1 op veld 1 (of dat ene veld)

14 oktober 2017: DSK JO10-1 - FC VVC JO10-5 uitslag 2 - 7 (0 - 3)

Er bestaan dus clubs met maar 1 veld. Een gloednieuw kunstgrasveld met kurk vulling, dat dan weer wel. Wie er al eens geweest is kan het vast raden: we waren op bezoek bij DSK (Door Samenspel Kampioen) aan de rand van Haarlem.

Het weer kon niet beter, en omdat de tegenstander ook een ploeg van 10 spelers had kon er acht tegen acht worden gespeeld. Het praatje voor de wedstrijd was heel simpel: zorg dat er meteen fel wordt gestart, en de duels vol aangegaan. Volgende week zullen we dit namelijk hard nodig hebben in de wedstrijd tegen koploper IJmuiden.

Of het aan het praatje lag zullen we niet weten, maar VVC was vanaf het begin sterker in de duels. Echter gingen de spelers snel merken dat een dribbel betekende dat minstens 6 DSK spelers op je af kwamen rennen. De bal sneller overspelen was dus het devies, evenals het benutten van de buitenkanten. Dit liep in het begin nog stroef. Het eerste doelpunt was daarom uit een kluts voor het doel van DSK, Jelle wist hem binnen te tikken voor VVC.

Op het tweede doelpunt moest lang worden gewacht, deze viel pas in de twintigste minuut. Uit een voorzet van Thijmen scoorde Tycho de 0-2. De vleugelverdedigers van VVC wisten dus allebei een doelpunt te maken. De afspraak is dan ook dat vleugelverdedigers mee mogen aanvallen, hier wordt gretig gebruik van gemaakt. Alleen wordt soms de bijkomende regel vergeten dat bij balverlies de verdediger weer als de wiedeweerga naar zijn verdedigende plek terug moet. Melle, die deze keer middenvelder was in plaats van verdediger, zag dit soort gaten vallen en wist met middenachter Stan te voorkomen dat DSK gevaarlijk werd.

Na 20 minuten floot de scheids al af, tot grote verbazing van iedereen. Hij was even vergeten dat het “E-tjes” waren die al 25 minuten spelen. We mochten dus nog 5 minuten door. In de 22e minuut schoot Thijs fraai in, nadat DSK een vrije trap van Duuk niet goed weg wist te werken. Ruststand 0-3.

In de rust wisselde Melle met Stan van positie. Melle kon dan al zijn energie in het verdedigen (blijven) steken en Stan kon vanaf het middenveld meer de aanval zoeken. En dat heeft DSK geweten! Na een fraaie solo waarbij twee verdedigers werden gepasseerd tikte Stan de bal rustig langs de keeper. Lucas schoot de bal als een ware spits voor de zekerheid nog wat harder over de lijn: 0-4. Volgende doelpunt was van Stan zelf, een goed gemikt afstandsschot was voor de DSK keeper onhoudbaar.

Het zesde doelpunt was er een uit het boekje en waarvan de coach er graag nog veel meer ziet dit seizoen. Duuk speelde Julian aan op de buitenkant, die snel richting achterlijn dribbelde om daar een strakke voorzet te geven. Lucas kwam op precies het juiste moment voor de keeper om de bal strak in te tikken. Heel fraai!

In de 22e minuut was het weer de beurt aan Stan: 0-7. Kat in het bakkie zou je zeggen. Echter stond Melle inmiddels langs de lijn, en roken de overige VVC verdedigers bloed en begaven zich ver naar voren bij dode spelmomenten. Te ver om de DSK aanvallers nog in te
halen nadat de bal goed werd uitverdedigd door DSK. Hopelijk waren dit twee leerzame tegengoals…

Eindstand 2-7. Sluit ik af met nog wat pluimen: Melle, top gedaan in de verdediging, je ziet goed waar het gevaarlijk kan worden en lost het op. Lucas, je was een echte spits, die twee keer precies op precies de goede plek stond om de bal binnen te tikken. En natuurlijk Stan:
mooie uitspeelacties en afstandsschoten, DSK kon jou niet afremmen!