O10-5: beter dan een maand geleden?

21 oktober 2017: FC VVC JO10-5 - FC Velsenoord JO10-2 uitslag 5 - 0 (1 - 0)

De JO10-5 trof deze zaterdag voor de beker een bekende tegenstander. FC Velsenoord was enkele weken eerder met 3-2 nipt verslagen in de competitie. Een mooie gelegenheid om te zien hoe ons team zich de afgelopen weken heeft ontwikkeld.

De eerste 15 minuten gaven een bekend beeld: VVC met iets meer kansen, maar ook genoeg gevaar van de kant van Velsenoord. Tweemaal weet keeper Tycho knap een doelpunt te voorkomen.

Verdediger Thijmen laat zich veelvuldig voorin zien, en na 20 minuten levert hij na een mooie dribbel de bal panklaar af bij spits Kyana: 1-0. Zo gaan we ook de rust in.

In de tweede helft is VVC beduidend beter, en laat de bal goed rondgaan. Alle strijd speelt zich af op de helft van Velsenoord. Als na een corner de bal wordt weggewerkt komt deze op 20 meter van het doel bij Duuk terecht, die hard uithaalt: vlak onder de lat, onhoudbaar voor de keeper. Prachtige goal. 3-0 is weer van Kyana, die deze keer wordt bediend door Lucas met een mooie steekpass.

Door het aanvallende spel weet VVC nog meer corners te verdienen. Julian laat een van de corners mooi indraaien, en Lucas weet hem op het laatst nog een klein tikje te geven: 4-0. En nog is het niet genoeg voor Lucas want uit de kluts na een andere corner schiet hij de bal hard en spitswaardig in: 5-0!

Veel mooie aanvallen gezien deze wedstrijd, door goed samenspel. Echt grote stappen mee gemaakt de afgelopen weken, en mooi om te zien dat dit ook meer goals oplevert. Ook verdedigend gaat het beter: posities worden goed gehouden zodat er geen gaten meer vallen. En ook de keepers blijven beter worden: compliment waard voor de keeperstraining van VVC!