O10-5: voor het eerst in de dubbele cijfers

28 oktober 2017: FC VVC JO10-5 - HBC JO10-4 uitslag 11 - 1 (4 - 1)

Er zijn coaches die iedere goal of situatie moeiteloos terug kunnen halen uit hun geheugen, en daar gedetailleerde verslagen over schrijven. Helaas kan ik dat zelf niet... maar gelukkig is er iedere week hulp
van Jeroen (vader van Thijmen) die goals, assists en tijdstippen noteert.

Maar als de uitslag dan naar de dubbele cijfers gaat wordt het toch weer lastig! Dus deze week wat minder details. Deze week was HBC op bezoek bij VVC, een tegenstander die tot nu toe geen wedstrijd heeft weten te winnen. Geen reden om ze te onderschatten, vooral niet als het vakantietijd is. Wie weet doen er invallers uit andere teams mee. Eerder deze week hadden spelers van de JO10-5 immers ook ingevallen bij JO10-6 en JO10-7.

VVC was vanaf het begin meteen sterker, het was wel even wennen aan de sterke wind. Er werd goed overgespeeld en buitenkanten gezocht, hier had de verdediging van HBC het lastig mee. Een aantal doelkansen werd niet verzilverd, maar in de 8e minuut was het wel raak: Julian scoort uit een voorzet van Thijmen.Vier minuten later speelt rechtsbuiten Julian opkomende rechtsback Tycho aan die hem hard en droog inschiet: 2-0. En vlak daarna is het alweer 3-0, Duuk krijgt de bal uit een kluts en schiet in. Stan besluit dat ondanks de tegenwind een afstandsschot ook best een goed idee is. Hij raakt hard de onderkant van de lat, waarna de bal via het gezicht van een HBC verdediger het doel ingaat. Ondanks de bloedneus toch een geldig doelpunt…

In de 23e minuut scoren de HBC aanvallers uit een overtal situatie, die ze goed uitspelen. Leerpuntje voor VVC om verdedigend scherp te blijven, ook al sta je voor. Met 4-1 gaan we de rust in. In de tweede helft lijkt VVC het wat kalmer aan te doen, maar de harde wind waait nu in het voordeel. Dus toch een hoop doelpunten: 5-1 door Thijmen die de bal bekeken in de hoek schuift na een goede dribbel. 6-1 door Tycho, op een assist van Jelle. 7-1 door Lucas, die zich al af begon te vragen of het ging lukken deze wedstrijd. 8-1 Thijmen en 9-1 Stan, beide na een pass van Lucas. En tot slot 10-1 door Julian met een harde poeier.

Na afloop bleek de scheidsrechter 11-1 gemeld te hebben. Het mysterieuze elfde doelpunt hebben coach en ouders gemist, maar het voorstel van waarnemer Jeroen klinkt prima: “deze kennen we toe aan Melle voor zijn niet aflatende verdedigende inzet en de vele doelpunten die hij heeft weten te voorkomen. Pluim voor het hele team dat er tot het einde van de wedstrijd goed werd overgespeeld en elkaar doelpunten gegund!