VVC JO10-5: het kan nog erger

4 november 2017: ODIN’59 - FC VVC JO10-5 uitslag 14 - 1 (7 - 0)

Nadat ik vorige week al “klaagde” over de vele doelpunten, besloten de spelers er deze wedstrijd nog een schepje bovenop te doen. Gelukkig hield Yuri (vader Jelle) het scoreverloop nauwgezet bij zodat er nog een verslagje te schrijven valt.

De omstandigheden waren prima: lekker uitslapen (wedstrijd begon 2 uur later dan we gewend zijn), een zonnetje wat vlak voor de wedstrijd ging schijnen, een strak kunstgrasveld en een imposant kasteel op de achtergrond. ODIN had net als wij 10 spelers, dus was de afspraak 8-tegen-8 snel gemaakt, en daarmee minder wisseltijd per speler.

Na de aftrap leek het even of het spannend ging worden: de potige aanvallers van ODIN wonnen de eerste paar duels. Maar vlak daarna kreeg VVC al het overwicht, en dat duurde de rest van de wedstrijd. Eerste goal werd na 3 minuten gescoord, en daarna met regelmaat iedere paar minuten...

Samengevat hebben de spitsen tienmaal gescoord: Julian vijf, Kyana vier, Lucas een. Middenvelder Jelle scoorde tweemaal, en verdedigers Thijmen en Melle eenmaal. Samenspel was tot het einde toe goed, niemand liet zich door het doelpuntenfestijn verleiden om voor eigen doelpunten te gaan. En de vele corners waren ook dankbaar materiaal: we worden hier steeds gevaarlijker in.

Wat posities betreft ging het deze week minder goed dan gebruikelijk, vooral in de verdediging. Gelukkig sprong middenvelder Duuk regelmatig bij om dit op te lossen, pluim voor hem. En natuurlijk een pluim voor Julian: vijf doelpunten, waarvan vooral de afstandsschoten indrukwekkend waren!