Toernooi op de Toekomst van AJAX

Afgelopen woensdag mocht een select gezelschap van spelers uit de Champions League een toernooi spelen op het sportpark de Toekomst van Ajax. De mannen keken er al weken naar uit en er was zelfs een speler die ‘s morgens achterop de fiets naar school moest i.p.v. zelf fietsen om krachten te sparen.

Ajax Toernooi

Ruim om tijd was iedereen aanwezig en tussen de vele mensen struinden nogal wat spelers en trainers van Ajax en Jong Ajax rond maar onze mannen zaten gebroederlijk aan de zijkant te wachten op ons jongste talent Per prachtig om te zien. De broers en zussen hadden hier logischerwijs meer aandacht voor en hebben meerdere speler gespot en high-fives gegeven.

Het was een genot om op alle veldjes de spelers bezig te zien, de beste clubs uit de ruime omgeving hadden hun grootste talenten afgevaardigd naar dit prima georganiseerde toernooi.

De eerste wedstrijd speelden onze mannen gelijk tegen Weesp waar winst eigenlijk wel verdiend was geweest.

In de 2e wedstrijd veegden onze talenten de vloer aan met Buiksloot en in de 3e wedstrijd werd in de allerlaatste seconde gewonnen van Hoofddorp.

Hierna moesten we 3 keer achter elkaar spelen en verloren we helaas van Purmersteijn, Victoria en HEDW. Gezien het spel waren we er eigenlijk wel van overtuigd dat we als we iets meer rust hadden gehad we van deze wedstrijden er ook nog minimaal 1 hadden gewonnen en dan hadden we nog in de finale poule gekomen.

Toen was het rekenen geblazen en hoewel schrijver dezes een Ajax fan blind van vertrouwen is moest hij zijn geliefde club toch even corrigeren. Als je immers aangeeft dat onderling resultaat telt moet je dit ook doen en niet het team met het beste doelsaldo door laten gaan.

Daphne Koster in hoogst eigen persoon mocht Hoofddorp uitleggen dat niet zij maar VVC de kruisfinale van de nummers 3 en 4 mocht spelen, toch nog een extra wedstrijd voor onze mannen.

En dit was ondanks het nipte verlies misschien wel de mooiste wedstrijd van de dag tegen Fortuna Wormerveer met zeer fanatiek meelevende ouders en 12 spelers op het veld die er allemaal 100% voor gingen op een leuke manier.

Wat hebben onze mannen en de ouders, broers , zusjes en zeker de coaches genoten van deze middag.

We hebben genoten van Micha onze koele kikker zowel op het veld als in de goal, Woel die altijd rustig zijn ding doet en zich niet gek laat maken, Nicola een toptalent en altijd blijven gaan, Safouan onze technisch begaafde topper, Franek een verdediger die je 3 keer tegenkomt, Lucas een topverdediger die ook nog eens makkelijk scoort, Bobby die makkelijk scoort en de ploeg op sleeptouw neemt en onze jongste topper Per, als hij al niet door zijn geweldige spel doorbreekt dan zeker wel door zijn juichen.

Per

Het was prachtig, op naar zondag dan spelen we met een iets andere selectie op het thuistoernooi.