Spelregels Champions League 2017/2018

Aantal spelers:
Een complete ploeg in het veld bestaat uit 5 spelers. Wanneer de tegenstander maar 4 spelers heeft, wordt er 4 tegen 4 gespeeld. Gespeeld wordt zonder keeper. Wissels zijn onbeperkt toegestaan (doorwisselen).

Wedstrijden:
Elk team speelt op zaterdag 3 wedstrijden van 15 minuten tegen dezelfde tegenstander. Elke 15 minuten begint de stand weer met 0-0. Winst is 3 punten, gelijkspel is 1 punt en verlies is 0 punten. Er zijn dus in totaal 9 punten te verdienen op een wedstrijddag. De wedstrijden beginnen om 8:30, wij vragen iedereen om uiterlijk 8:15 aanwezig te zijn op het hoofdveld.

Afwezig:
Wanneer je niet aanwezig kan zijn bij een wedstrijd dan ontvangen wij graag tijdig bericht.

Afmetingen speelveld:
36 x 24 meter

Spelbegin:
Het spel begint met de bal in het midden van het veld en beide teams bij hun eigen doel. Na een doelpunt wordt wederom gestart in het midden van het veld. De tegenpartij moet hierbij een afstand van minimaal 5 meter in acht nemen.

Strafschop:
Slechts bij hoge uitzondering: de afstand is 8 meter (bij het nemen van een strafschop wordt het doel niet door een speler verdedigd).

Achterballen, uitballen en hoekschoppen:
Achterballen, uitballen en hoekschoppen mogen door een speler in het veld worden gebracht door middel van een pass óf door middel van een dribbel.

Vrije schop:
Bij de CL worden alle overtredingen bestraft met een directe vrije schop, waarbij de tegenstander op een minimale afstand van 5 meter staat.

Intrap:
Het is niet toegestaan om direct te scoren vanuit een intrap vanaf de zijlijn of door middel van een intrap vanaf de achterlijn.

Scheidsrechter:
Het toepassen van de spelregels ligt in de hand van de spelbegeleider/coach. De spelbegeleider/coach beweegt zich bij het begeleiden van de wedstrijd aan de zijlijn (dus niet in het veld). Hij of zij kan maar één bedoeling hebben en dat is de jongens en meisjes zoveel mogelijk laten voetballen. Op het veldje bevinden zich alleen spelers. Coaches, begeleiders en anderen mogen zich dus niet tijdens de wedstrijd tussen de spelers begeven.

Voor én na de wedstrijd:
Voor de wedstrijd zorgen de begeleiders (met hulp van de ouders) van alle ‘thuis’ spelende teams voor de opbouw van de speelveldjes. Na de wedstrijd zorgen de begeleiders (met hulp van de ouders) van alle ‘uit’ spelende teams voor de afbouw van de speelveldjes.

Doorgeven van de uitslagen:
De begeleider van het ‘thuis’ spelende team zorgt ervoor dat na afloop de uitslagen worden doorgegeven aan de coördinator (Chiel de Graaf) of hoofd opleiding onderbouw (Danny Oudhuizen).

Afgelasting:
Bij afgelasting zullen wij u informeren per mail.

HFC 1 - FC VVC1 uit Hoofdsponsor Loogman Carwash

Toernooi Kalender 2019

Lid worden FC VVC

Spelregels Champions League

CHAMPIONS LEAGUE

Traingstijden

Programma

Voetbalverslagen

FC VVC - Kleine Moeite Groot Gebaar

Redactie FC VVC