VVC JO 12-1 wint dorpsderby tegen DIOS 12-1

Zaterdag 8 September: DIOS -VVC uitslag 2-4 (2-2)

Na een aantal weken van voorbereiding en pittige trainingen heeft coach Steven zijn selectie weer weten voorbereiden op de wedstrijd tegen de mannen van DIOS. Met de vandaag afwezige Thymo ,maar wel met een aantal nieuwe gezichten in het team begonnen we aan de eerste wedstrijd van het seizoen. Het begin van de wedstrijd was voor VVC nog een beetje zoekende , voor het eerst in een samenstelling van 8 tegen 8 en ook wat kleine veranderingen in de spelregels was nog wat wennen.

De eerste 10 minuten was DIOS de iets betere van de wedstrijd maar daarna begon het bij vvc steeds beter te draaien en konden de jongens elkaar steeds beter vinden. Wat dan ook resulteerde in een mooi doelpunt van Gulyan. Toch kwam DIOS terug in de wedstrijd en maakte daarna de gelijkmaker. 1 speler van DIOS was voor onze verdedigers Stan en Alec een ware plaag maar onze jongens hadden de verdediging weer goed op orde en hoeveel moeite DIOS ook deed, ze kwamen niet langs deze Jaap Stammen.

Ook het middenveld wist elkaar steeds beter te vinden waarna onze nieuwe speler Luuk goed werd aangespeeld en hij een fraaie 1-2 inschoot.

Maar helaas net voor rust maakte DIOS de gelijkmaker door een klutsballetje bij ons eigen doel. Dus we gingen met 2-2 de rust in.

In de tweede helft kreeg Alec de bal tegen zijn hanď gespeeld waarop de scheidrechter DIOS een penalty gaf. De speler van DIOS schoot hem keihard richting het doel maar onze keeper Christiaan maakte een geweldige redding en zelfs in de rebound hield hij hem tegen.

Met Aloys, Daan en Rayan op het middenveld werden de vleugelaanvallers Ruben en Jarnoud goed aangespeeld wat resulteerde in een aantal doelpogingen. Maar ook Dios heeft een goede keeper dus een doelpunt bleef nog even uit.

Onze corner man Ruben nam 3 mooi geplaatste corners die 2 x op de paal en lat werden gekopt, maar de derde corner vol in het doel van dios werd gekopt door Rayan. 2-3 voor ons.

En vlak voor tijd deelde Jarnoud nog de genadeslag uit door de 2-4 op het scorebord te zetten.

Kort samengevat was dit een hele spannende wedstrijd om te zien en volgende week krijgen we Hoofdorp op bezoek. Deze hebben met 13-1 gewonnen van UNO dus dat wordt voor Steven een pittig weekje trainen met de jongens om ze klaar te stomen.