FC VVC - JEUGDNIEUWS & VERSLAGEN

Vijf FC VVC trainers ontvangen KNVB-certificaat pupillentrainer

Op 3 maart jl. ontvingen Steven Gaander (JO 11-6), Helmy Shoaib, Remy Tanikromo (JO 12-1), Wayne Needham (JO 10-2) en Gabriëlla Gonzalez (MO 11/ M0-9) het certificaat pupillentrainer uit handen van trainer Jorn Rakers (KNVB). Daarmee is VVC vijf gecertificeerde jeugdtrainers rijker.

KNVB-certificaat pupillentrainers

De club heeft hen gefaciliteerd om de training te volgen bij de club. Het is een van de acties om de jeugdopleiding verder te ontwikkelen tot het kwaliteitsniveau van regionaal gecertificeerde jeugdopleiding. Tijdens de laatste bijeenkomst gaven alle deelnemers een korte reflectie op wat zij hebben geleerd. Daarna vierden ze het behalen van hun certificaat met een heerlijke maaltijd in de kantine die was verzorgd door Wayne.

‘Bewustwording, anders naar groepen en het spel gaan kijken, leren observeren, nadenken over wat ik aan het doen ben, rustig blijven, doelen stellen voor de training, focus,’ de verschillende deelnemers gaven in een paar woorden weer wat ze hebben geleerd.

Ook de trainers van onze club kwamen aan het woord. Steven Gaander: ‘Ik heb geleerd om minder vast te houden aan vaste vormen en complimenten te geven aan mijn spelers. Ook weet ik nu beter hoe verschillende oefeningen uitgevoerd moeten worden en hoe ik ouders betrek bij de ontwikkeling van het voetbaltalent van hun kinderen. Ik ben blij met de bevestiging die ik krijg van mijn team. Ze vinden de oefeningen en trainingen veel leuker.’ Wayne deelde mee dat hij geleerd heeft om goed naar de wedstrijd te kijken, te analyseren en rustig te blijven. ‘Ik vraag om feedback en bespreek wat goed ging en wat beter kan. Ik heb nu een doel om de jongens echt te leren voetballen en ben blij met de feedback van de ouders. Daar doe ik het voor.’ Gabriëlla, de jongste van de groep, heeft met veel plezier alle bijeenkomsten gevolgd. ‘Ik weet nu hoe ik de kinderen kan stimuleren om gericht aan een trainingsdoel te werken.’ Remy benoemde dat hij vooral heeft geleerd om beter te coachen en rust te houden. ‘Dat is nu mijn doelstelling. De zelfscan voorafgaand aan de training heeft me geholpen om te zien waar ik sta. Ik ga nu verder werken aan mijn ontwikkeling’.