Hoofdsponsor Loon op Zand

FC VVC ONLINE WEBSHOP

FC VVC - Club Informatie / Nieuws

IMPRESSIE WEEKEND FC VVC SELECTIE IN TOLBERT

Na een turbulente eerste seizoenshelft afsluiting, waarin werd besloten afscheid te nemen van Rick van IJzendoorn als hoofdtrainer, ging de selectie van FC VVC op 10 januari richting Tolbert.

Voor diegenen die topografisch niet zo onderlegd zijn, dat ligt tegen Leek aan vlakbij Groningen stad.

Tolbert VVC weekend

Voornaamste doelstelling voor dit weekend moest zijn: De koppies leegmaken en de sfeer onderling een boost geven, zodat onder regie van Rick Gerritsen, zowel het eerste als tweede een ander gezicht zouden gaan laten zien. Er werden twee ballen meegenomen, maar dichter dan een voetbalquiz, zijn we niet bij het voetbalspelletje geweest. Of het moet zijn dat diverse mensen toch wel degelijk aan de conditie hebben gewerkt door te kijken wie het langst de staf kon wakker houden in “de Postwagen”.

Nu we het toch over de Postwagen hebben, een prachtige accommodatie, speciaal toegerust op groepen tot wel 60 man, waar echter een blind paard nog bijna geen schade kan aanrichten. Ideaal dus voor een uitgelaten bende van ellende uit Nieuw-Vennep.

Vrijdagmiddag werd om 13:15 uur vertrokken per luxe touringcar naar het hoge noorden en de sfeer zat er gelijk al goed in. Daar waar de organisatie dacht toch wat bier en frisdrank te cateren voor onderweg, hadden de deelnemers zelf ook vooruit gedacht en de nodige versnaperingen aan boord gebracht. Genieten van het weidse polderlandschap, met links en rechts grazende windmolens was ons deel, net als natuurlijk een brood- en hoognodige pitstop halverwege.

Moe maar voldaan arriveerden we op onze bestemming, alwaar nog wel even gezeuld moest worden met de persoonlijke eigendommen, alsmede de catering verzorgd door Jumbo van Vliet en Partytent.nl, waarvoor dank. Ons complex bleek ook een heuse manege, met een aantal paardenbakken en tal van activiteiten, wedstrijden en daarmee gepaard gaande drukte te herbergen.

Voor het eten had de organisatie een voetbalquiz in petto, waartoe de groep werd onderverdeeld in drie categorieën. De jonkies, routiniers en ouwe rotten. Zonder ook maar enigszins de illusie te hebben gehad dat er alles aan werd gedaan om de oudjes niet te laten winnen, gingen uiteindelijk de jonkies als winnaar door. Om 19:00 uur wachtte ons een meer dan voortreffelijk gecatered Chinees buffet van het lokale etablissement, waarna de spelquiz kon beginnen, met name gericht om de “nieuwelingen” in de selectie te testen. Dat er daarbij rake “shotjes” vloeiden, viel te begrijpen en menigeen heeft zich er meer dan manmoedig doorheen moeten slepen. De uiteindelijke winnaar, zal dit weekend dan ook niet snel vergeten, al zitten er wellicht een aantal hiaten in de beleving van het weekend.

De “die hards” moesten natuurlijk de stad in en ook hierin was voorzien door de organisatie, om in ieder geval een aantal taxibusjes voor te laten rijden. Terugkomst was ieder voor zich en dat hebben we geweten.

Wat wij als begeleiding in ieder geval na de eerste nacht goed hebben begrepen, was dat de enige kans om fatsoenlijk en enigszins rustig te kunnen slapen, juist in het tijdsspan is dat de mannen de stad in zijn. De eerste nacht hebben we dat geweten, want bij thuiskomst van de feestgangers werd het feestje in de accommodatie vrolijk voortgezet en was er tot 06:00 uur met geen mogelijkheid meer te slapen. Onze altijd qua stemgeluid zoetgevooisde Andries maakte toen een eind aan het feestgedruis door de muziek-box te confisqueren. Dat het toch nog een uurtje duurde, voordat het rustig was, gaf in ieder geval een indicatie dat het met het uithoudingsvermogen van de meeste mensen wel snor zit.

Onder leiding van Marco en Ronald – verborgen talenten – werd zaterdagochtend om 10:00 uur een uitstekend ontbijt geprepareerd, met eieren, eieren en eieren en nog wat beleg. Daarna even de tijd om op adem t komen, ’s middags wachtte een uitdaging in de vorm van een Escaperoom activiteit op het complex.

Daarna de stad in, natuurlijk naar de “drie gezusters” de kroeg(en) van Groningen op de markt, waar ook tot onze verrassing de voorzitter verscheen. Chapeau!

Diner was geregeld in het “News Café”, meer dan voortreffelijk met een aparte ruimte waar we met de hele groep konden plaats nemen. Totaal met 40 man!!!

Daarna moest er natuurlijk gestapt worden en gingen de “oudjes” weer naar Tolbert. Het bleef nog lang onrustig die nacht en de details zal ik u besparen, maar er verschenen een stuk minder aanwezigen aan het ontbijt. Wederom prima geregeld en na het opruimen en schoon opleveren, keerden we rond 13:15 uur huiswaarts.

Maar niet voordat Tim zich door organisator Frank een heus marinierskapsel had laten aanmeten en in de bus, natuurlijk de sancties voor het niet aan het ontbijt verschijnen moesten worden ten laste gelegd. De organisatiebleek mild en slecht een rupsgang door het gangpad van de bus en dan ook nog eens alleen het achterste deel, viel de verzuimers ten deel.

Eenmaal thuis rond 16:00 uur, denk ik dat de mannen erg rustig waren en verder een rustige zondag hebben gehouden om enigszins te recupereren.

Voor de volledigheid: Ik heb de mannen gevraagd foto’s met mij te delen, om zodoende dit verslag op te leuken. Het feit alleen al, dat daar totaal niet op is gereageerd zegt misschien wel genoeg over de kwaliteit van de foto, dan wel dat dit niet geschikt zou zijn voor publicatie. Ik gok op het laatste, maar gelukkig is daar nog zoiets als het fcvvc2official Instagram-account, waar een paar tipjes van de sluier worden opgelicht. Hierbij toch nog enige foto’s voor een impressie!

En nu weer naar de gewone orde van de dag en klaarstomen voor de tweede competitiehelft!

TAVV 1 - FC VVC 1 - Sponsor Loon op Zand

FC VVC 1 - SPORTING LEIDEN 1 :: Loon op Zand

De Rustende Jager

FC VVC Betaalpas

Sponsor FC VVC 1 - 2 - U23 = Loon op Zand

Loon op Zand Sponsor FC VVC 1 en 2

Algemeen Jeugdsponsor - Clean Trend b.v.

CleanTrend

Nieuwe Sponsors Seizoen 2021 - 2022

Banner Nieuwe Sponsors 2021

Voetbalschoenen Voetbal Geest 2020

BN Nieuwsbrief

Trainings Schema2021 2022

FC VVC - Kleine Moeite Groot Gebaar

TAKEN MONITOR - INLOGGEN MIJN VVC

Mijn VVC Online Inloggen

Vrijwilligers Aanmelden