FC VVC - Club Informatie / Nieuws

Sportiviteit & Respect: Discriminatie Melder APP

Vanaf maandag 8 februari is de DiscriminatieMelder te downloaden. Met deze app kan iedereen incidenten melden die te maken hebben met racisme en discriminatie in het voetbal en daarbuiten.

Discriminatie Melder

Want als men niets doet, dan verandert er ook niets. De app is een onderdeel van het gezamenlijke aanvalsplan tegen racisme en discriminatie in het voetbal, ‘Voetbal is van iedereen’, een initiatief van de Rijksoverheid, KNVB, Eredivisie CV, Keuken Kampioen Divisie en Vrouwen Eredivisie.

Met alle mogelijkheden voor het voetbal is de DiscriminatieMelder de vernieuwde versie van de Meld Discriminatie Nu-app van Discriminatie.nl, de landelijke vereniging van discriminatievoorzieningen.

Vanuit alle lagen en hoeken van de samenleving komen mensen op of rond het voetbalveld samen. Dat maakt het voetbal zo mooi, maar ook kwetsbaar voor racisme en discriminatie. De norm is dat geen enkele vorm hiervan wordt geaccepteerd.

Met de DiscriminatieMelder heeft men drie opties om melding maken: Melding Algemeen, Betaald Voetbal en Amateurvoetbal. Meldingen in de eerste categorie worden opgevolgd door Discriminatie.nl, zoals voorheen met Meld Discriminatie Nu.

Lees Meer KNVB