Hoofdsponsor Loon op Zand

FC VVC ONLINE WEBSHOP

FC VVC - Club Informatie / Nieuws

Voetbalklassieker FC VVC - SV DIOS in Kenia!

De Nieuwvennepse stichting Dutch Down Support organiseerde afgelopen week de voetbalklassieker VVC - DIOS in Kenia. Het waren dit keer niet de Vennepers zelf die tegen elkaar speelden, maar de leerlingen van de St. Peter's the Rock school in Mombasa. Zij trokken de ons zo bekende tenues aan en streden in de zinderende hitte hard voor de uiteindelijke overwinning. De eindstand: een gelijkspel!

SV DIOS - FC VVC in Kenia

De Keniaanse school geeft les aan 45 leerlingen met een beperking. In Kenia is goed onderwijs voor deze groep een uitzondering. Dutch Down Support ondersteunt de school met Nederlandse kennis en lesmateriaal. Samen met Eveline en Lisanne de Wit, fysiotherapeut en persoonlijk begeleider van Ons Tweede Thuis, en Laura Langedijk stagiaire OTT, heeft de Vennepse stichting heel mooi werk kunnen doen tijdens haar verblijf in Mombasa. De leermethode Kleine Stapjes is geïntroduceerd op de school.

"Het was prachtig te zien hoe de leerkrachten enorm blij waren met dit dikke boekwerk, dat in de praktijk heel handig is en geen enkele ontwikkelingsstap overslaat. Prachtig ook te zien hoe de leerkrachten na een paar dagen gezamenlijk werken, zelf aan de slag gingen. En de kinderen die genoten van alle aandacht tijdens het 1 op 1 leren", vertelt Sandra van Duijl van Dutch Down Support. Samen met haar collega Antoinette van Gerven kijkt ze terug op een bezoek dat veel in gang heeft gezet. "Een van de mooiste momenten was dat de ouders geïnteresseerd waren in ons werk en op ons verzoek naar school kwamen. "Ze kwamen een voor een binnen druppelen. Sommigen hadden uren gereisd."

"Dat er uit deze groep ouders de dag voor ons vertrek een Parents Support Group is geformeerd, dat was iets waar we niet op hadden durven rekenen", zegt Antoinette van Gerven. De ouders willen zich gezamenlijk gaan inzetten voor hun kinderen met steun aan school en steun in het dagelijkse leven. Veel kinderen met een beperking leven nog geïsoleerd in Kenia. DDSF heeft bij thuiskomst weer een nieuw doel voor de school voor ogen. Ervoor zorgen dat de oudere leerlingen op school een vak kunnen leren. Hiermee krijgen zij een zinvolle toekomst.

De voetbalwedstrijd DIOS - VVC was de afsluiting van de twee weken hard werken. DDSF bedankt DIOS (Rob Blom) en VVC voor het doneren van de tenues. "Het was super al die blije kindergezichten te zien toen ze de tenues mochten aandoen. Dat was al een groot feest op zich!"
Dutch Down Support heeft 21 projecten in 6 landen. Voor meer info dutchdownsupport.nl

OSC 1 - FC VVC 1 Bekerwedstrijd

De Rustende Jager

FC VVC Betaalpas

Sponsor FC VVC 1 - 2 - U23 = Loon op Zand

Loon op Zand Sponsor FC VVC 1 en 2

Algemeen Jeugdsponsor - Clean Trend b.v.

CleanTrend

Nieuwe Sponsors Seizoen 2021 - 2022

Banner Nieuwe Sponsors 2021

Voetbalschoenen Voetbal Geest 2020

BN Nieuwsbrief

Trainings Schema2021 2022

FC VVC - Kleine Moeite Groot Gebaar

TAKEN MONITOR - INLOGGEN MIJN VVC

Mijn VVC Online Inloggen

Vrijwilligers Aanmelden