CB SponsorDeur468 2015

F - CATEGORIE

O9-2 De acties van Jesper Olsen en Philip-Meas

Zaterdag na onze wedstijd tegen Hoofddorp plof ik nog iets wat katerig thuis op de bank. Nee, de kater is niet van onze wedstrijd. Die was top. Het zijn de iets te vele kleine biertjes die tijdens Koningsdag naar binnen zijn gewerkt. Ik pak de IPad en tik op het icoontje van YouTube. Ik denk even aan René van der Gijp die van die Cruijff, Bergkamp, Zidane, Ronaldinho avondjes heeft. De hele avond zit hij dan beelden van deze fantastische voetballers te kijken op YouTube. Ik tik nu zelf de letters J E S P E R O L S E N in.

FC VVC JO9-2

Lees meer...

Woensdag bij Ajax en de goal van Joost

FCVVC AJAX Toekomst

Vorige week woensdag waren we met de O9-2 op de Toekomst om onze wedstrijden te spelen tegen de O8 van Ajax. We besloten om wat eerder aanwezig te zijn bij Ajax en dat was maar goed ook. De spelers van het grote Ajax stonden op het punt om naar huis in hun grote bolides. En zo vlogen de kleine mannetjes en kleine dametje met in hun kielzog de ouders van Siem de Jong naar van de Beek. Van Dolberg naar Onana en van Kluivert naar Lamprou. De hoofden van de kleine mannetjes en kleine dametje werden van de opwinding steeds roder en die van de ouders ook. Iedereen genoot er enorm van.

Lees meer...

Nederlands elftal en het schot van Jelte

Vrijdagavond zaten we dan met de kleine mannetjes en kleine dametje van de O9-2 en ouders in de Johan Cruijff Arena te kijken naar de oefenwedstrijd tussen Nederland en Engeland. Eén dag voordat Johan Cruijff twee jaar gelden is overleden, heet het stadion nog steeds niet officieel de Johan Cruijff Arena. Schandalig. Al noemt het overgrote deel het stadion wel al naar de grootste voetballer die Nederland ooit heeft voortgebracht. Die dag keek ik even naar wat oude beelden van Cruijff. Eén van mijn mooiste momenten is zijn terugkeer bij Ajax in de Meer tegen Haarlem. Kan hij het nog wel? Is hij nog wel de Cruijff die hij ooit was geweest ?Tik op Youtube even in “Johan Cruijff doelpunt Haarlem”. Geniet.

Lees meer...

O9-2 Tygo, de coach onder de spelers

We zaten in kleedkamer 12 van DCG voor één van onze thuiswedstrijden. We hadden net warmgelopen en we maakten ons klaar voor de wedstrijd. Ik trok mijn wedstrijdshirt aan. Altijd nummer 8. Ik knoopte nog één keer goed mijn veters en ik was eigenlijk wel klaar voor de wedstrijd. Ik ging rustig met armen en benen over elkaar zitten en ik zat de rest van de spelers te aanschouwen. Iedereen had zo zijn eigen rituelen.FC VVC JO9-2

Lees meer...