FC VVC Zaterdag 1 :: Seizoen 2023 - 2024

OVERTUIGENDE VIJFKLAPPER

FC VVC 1 - VVA/Spartaan 1 Uitslag : 5 - 0 (2 - 0)

Het laatste verslag van ondergetekende dateert alweer van een paar maanden geleden,

28 oktober om precies te zijn en toevalligerwijs ook tegen dezelfde tegenstander als afgelopen zaterdag.  Fysiek knie- ongemak belemmerde mij om aanwezig te zijn, en dus de pen ter hand te nemen, maar voorlopig lijkt het weer even te lukken en gaan we ervoor!

Op zich prima weertje om te ballen en ook de gemeente - wellicht onder “zachte dwang” van Andries – had zowaar het gras gemaaid waardoor het veld er in ieder geval optisch prima bijlag. Onze tegenstander dacht daar duidelijk anders over, want alleen gewend om op kunstgras te spelen en trainen in het Amsterdamse…

Na eerst het tweede enigszins onnodig te hebben zien verliezen van Argon 3 en de O-23 boys een bijna zeker lijkende overwinning zagen eindigen in een gelijkspel, mocht de hoofdmacht aantreden. Alle vakantie- gangers weer terug en ook de ziekenboeg duidelijk aan het leeglopen, bezorgden de trainers genoeg hoofdbrekens, want je zal maar een bank hebben (Jamil, Nima, Remco, Stef, Jesse, en Robin) die in bijna elk ander elftal in deze competitie, vaste basisspelers zouden zijn.

VVC startte overtuigend en al snel werden de bedoelingen van onze opponent ook duidelijk. Tegenhouden en gokken op een bevlieging van de behendige spits met een counter.  Het eerste doelgevaar kwam dan ook al na 5 minuten toen Joes en Daan over rechts een goede combinatie aangingen, maar Job de bal niet lekker mee kon nemen. De Amsterdammers probeerden uit een vrije trap Neal te verrassen, maar onze sluitpost reageerde uitstekend op het hakballetje. Een actie van Marwan op links mondde via Marco uit in een corner, die niets opleverde.

Na een half uur spelen was het dan toch raak, toen Daan een prima vroege voorzet vanaf rechts produceerde, die door Job uitstekend op waarde werd geschat en met een gericht schot in de verre hoek achter de Amsterdamse keeper werd geschoten.

De 2-0 liet niet lang op zich wachten, toen vroeg verdedigend werk van Marco en Marwan de verdediging zo in de problemen bracht dat Marco op vrijwel identieke wijze als Job, zijn verdiende treffer in de boeken mocht schrijven. Dat bleek ook de ruststand.

In de rust werd nogmaals gehamerd op het spelen vanuit de beweging en dan vooral om via de flanken gevaarlijk te kunnen worden. Marwan met geel op zak en Tom bleven in de kleedkamer achter en Jesse en Stef maakten hun opwachting.

VVC was gevaarlijk, want enigszins de wind in de rug kon Joes een fijne poeier vanaf rechts produceren, waar de Amsterdamse goalie grote problemen mee had, maar ook de rebound van Jesse wist te stoppen. Job had even daarvoor ook het vizier niet scherp en zag zijn schot hoog over gaan. Kansen genoeg, maar de bevrijdende derde liet nog even op zich wachten, zonder dat onze defensie noemenswaardig hoefde op te treden. Met een luchtmacht van Bodhi en Emile, was er ook weinig eer te behalen met de lange ballen van de Amsterdamse Spartanen.

Joes en Donny maakten plaats voor Robin en Jamil. De laatste gelukkig opmerkelijk snel hersteld van een hamstringblessure, maar wel een enorme opsteker met het uitduel naar naaste concurrent Jong-Hercules in het vooruitzicht volgende week. Robin kreeg overigens een uitstekende kans, gelijk met zijn eerste actie, maar schrok er wellicht zelf van, want de bal ging hoog over. Dat zou nog eens een invalbeurt geweest zijn!

Even later was het wel raak: Rond de 73e minuut belandde een te harde voorzet van Job vanaf links bij Jamil aan de andere kant die de bal gelijk voorgaf, waar Stef klaarstond om eenvoudig de 3-0 binnen te schieten. Toen ging het even hard, want een voorzet van Jamil werd een minuut later in eigen doel gewerkt en in de volgende aanval schoot Daan kiezelhard op de paal, waarbij Job attent reageerde en wederom de keeper het nakijken gaf.

Dit beloofde de opmaat voor een nog grotere uitslag, hetgeen er zeker had ingezeten als we iets nauwkeuriger in de afwerking waren geweest. Nima kwam Daan nog vervangen en met name Stef kreeg nog twee goede kansen, terwijl Jesse op de keeper en Jamil op de paal stuitte. Zo bleef het dus evengoed een riante en verdiende 5-0 overwinning,

Doordat Jong Hercules met 3-0 ten onder ging tegen Haarlem-Kennemerland, staan we nu los op de tweede plaats en hebben we alles in eigen hand. SCW is normaliter niet meer bij te halen en stevent af op een terecht kampioenschap, want ook nog ongeslagen! Maar onze tweede plek moet worden geconsolideerd om zeker van nacompetitie te zijn.

Kom volgende week dus allemaal naar Beverwijk om ons cluppie aan te moedigen in dit sleutelduel voor de tweede plek!

Sportieve groet en hopelijk tot volgende week

AJ