FC VVC Zaterdag 1 :: Seizoen 2023 - 2024

ZINDERENDE CLASH

JONG HERCULES 1 - FC VVC 1 Uitslag: 3 - 3 (1 - 2)

Wederom een reis naar het beroemde dijkje waar ondergetekende nog heeft gespeeld toen er naast het dijkje nog dinosauriërs liepen, want nog HVB en dus lang vervlogen tijden.

Toch is er naast het feit dat het erbarmelijke grasveld is veranderd in een kunstgrasversie, niet zo heel veel veranderd. Wellicht een likje verf en wat kleine (noodzakelijke) aanpassingen, maar verder ademt het nog een bepaalde sfeer van mooie en ver vervlogen tijden.

Er was wat te verdienen vandaag, want Jong Hercules een gevaarlijke concurrent op de derde plek, op drie punten achterstand, dus de doelstelling moge duidelijk zijn: Er mocht in ieder geval niet (weer) van dit team verloren worden.

Met wederom een bank waar je “U” tegen zegt togen wij naar Beverwijk, waar bij aankomst bleek dat de wind aardig was toegenomen en diagonaal over het veld stond, waardoor het naar alle waarschijnlijkheid twee verschillende voetbalhelften zouden worden.

De eerste helft blies de wind meer in de rug van VVC en werd de aanval gezocht, maar bleek ook dat de Jonge Herculanen zich prima onder de druk vandaan konden spelen met prima verzorgd combinatiespel en zoekend naar hun zeer behendige voorhoedespelers. Het eerste gevaar was echter na een kwartier spelen, toen Job de bal met een heerlijke stuit voor zijn verkeerde been kreeg, want stijf rechts, en de bal niet genoeg vaart kon geven om écht gevaarlijk te worden. Het was echter onze opponent die de scoren opende na een perfect uitgevoerde counter over links, waarbij de bal goed breed gelegd en eenvoudig kon worden binnen getikt.

Het antwoord liet niet lang op zich wachten toen Dylan een vrije trap razendsnel nam op Joes, wiens voorzet door Marwan naar de verste paal werd binnengeschoten. Na nog een prima pegel van Daan met links!! vanaf zo’n meter op 20, viel de 1-2 alsnog. Uit een nu prima indraaiende corner van Donny wist Emile de bal na de stuit nog genoeg vaart mee te geven om de Beverwijkse doelman kansloos te laten.

Aan de andere kant hadden wij geluk dat een corner via de lat uiteindelijk in de handen van Neal belandde. Een wilde trap van Donny naar voren werd door Marco op waarde geschat, maar trof uiteindelijk de buitenkant van de paal. Zo brak de rust aan met een voorsprong en konden we ons opmaken voor de storm die naar alle waarschijnlijkheid ons de tweede helft zou overkomen, zowel letterlijk als figuurlijk.

Na de rust was het echter VVC dat beter uit de kleedkamer kwam via een ternauwernood tot corner verwerkte vrije trap van Dylan en even later een schuiver over de grond van Donny, waar de goalie de grootste moeite mee had. Daarna was het echter Jong Hercules wat de klok sloeg, want de ruimtes werden te groot gelaten door VVC en was het aan Neal te danken dat de voorsprong intact bleef.

De kentering kwam ogenschijnlijk na zo’n minuut of twintig in de tweede helft, toen alles en iedereen van VVC een handsbal in de 16 had gezien bij Jong Hercules, maar de scheids niets van een penalty wilde weten.

Even later viel de op dat moment verdiende gelijkmaker dan toch, toen een indraaiende, vroege voorzet vanaf rechts werd gedragen door de wind en onze opponent attenter reageerde dan onze verdediging. Het werd bijna in dezelfde minuut nog erger toen we de 3-2 op een presenteerblaadje aanboden en dit buitenkansje door de Beverwijkers dankbaar werd verzilverd.

Tijd om vers bloed in te brengen. Dylan, Daan en Marwan werden vervangen door Stef, Felipe en Nima en even later viel de gelijkmaker, toen Jesse de bal de 16 indraaide en wederom Emile zijn eerder gemaakte fout goedmaakte en de 3-3 binnen knikte. We hadden nog geluk toen een corner via de lat achter ging en na de wissel van de leeg gestreden Joes voor Tom, werd uiteindelijk de 3-3 over de streep getrokken.

Een zinderende wedstrijd van twee ploegen die werkelijk ergens om streden en uiteindelijk in een gelijkspel eindigde, waar iedereen zich waarschijnlijk wel in heeft kunnen vinden. Even rust met de Pasen alvorens we op Superzaterdag 6 april aantreden tegen het nog steeds puntloze Velsenoord.

Rest mij een dankwoord aan de vele supporters die wind en regen trotseerden, om onze boys in het Beverwijkse aan het werk te zien. De support wordt bijzonder gewaardeerd!

FC VVC 1 - VELSENOORD 1 :: Loon op Zand