FC VVC Zaterdag 1 :: Seizoen 2023 - 2024

VERDIEND VERLOREN

Haarlem-Kennemerland 1 – FC VVC 1 Uitslag: 2 - 0 (0 – 0)

Ondanks het belang van deze wedstrijd, met in het achterhoofd de clash tussen Jong Hercules en SCW in Beverwijk, werd later dan gebruikelijk afgetrapt in Haarlem, want de start aldaar is altijd 15:00 uur. Onze tegenstander vandaag is bekend en ondanks de overwinning thuis, togen we niet met een gerust hart richting Haarlem. Met slechts 4 wissels, want Daan ziek, Felipe geblesseerd afgevallen op de training donderdag, Robin een weekend weg en het tweede om 16:00 uur in Amstelveen en de Onder 23 om 12 uur in Amersfoort. Gelukkig was Marwan wel weer fit, waardoor we met Jamil en Marwan de vleugels voorin weer ouderwets bezet hadden.

Het eerste doelgevaar kwam van de Haarlemmers, maar de lob belandde gedragen door de wind, op de lat, waarna de rebound werd afgefloten wegens buitenspel. Hoewel…… eerste doelgevaar had van Jamil kunnen komen, maar deze werd onterecht wegens buitenspel terug gevlagd, welk signaal door de scheidsrechter werd overgenomen. Bodhi kwam uit een strakke corner van Dylan net iets te kort om de bal goed te kunnen raken en Marco had - na een mooie steekbal van Tom - de beste kans van de wedstrijd, maar zijn lob plofte aan de voor ons verkeerde kant van de paal naast.

Verder hielden de ploegen elkaar de eerste helft aardig in evenwicht en verdiende de eerste helft dan ook geen winnaar. Zo werd de rust bereikt met een 0-0 ruststand.

In de rust werd duidelijk dat Jong Hercules de ongeslagen status van SCW had weten te doorbreken en met een 1-0 overwinning, nadrukkelijk op de deur klopte. Terecht werd dan ook opgemerkt dat we met een overwinning hele goede zaken zouden doen, maar dat er dus zeker niet verloren mocht worden.

Hoe anders zou het lopen. Vlak na rust kregen we twee corners achter elkaar nemen, waar geen gevaar uit kwam en bij de counter na de tweede hoekschop scoorden de Haarlemmers overtuigend. We schakelden te laat om, waardoor er veel ruimte ontstond en we heel efficiënt werden uitgespeeld. De mouwen moesten worden opgestroopt dus, maar binnen de kortste keren werd het nog erger, toen Jesse de bal verkeerd raakte en Neal passeerde: 2 – 0 achterstand.

Vanaf de kant tijd om in te grijpen dus. Joes en Stef werden ingebracht voor de moegestreden Marwan en enigszins aangeslagen Job. Veel verder dan een schot van Stef net naast en een kopbal van Jesse over uit een vrije trap kwamen we vooralsnog niet. Emile was er inmiddels als extra stormram ingekomen voor Tom, maar ook dat werd niet omgezet in grote kansen. De beste kans was nog voor Jamil, na een gekraakt schot van Stef, maar Jamil schrok waarschijnlijk zelf van de geboden mogelijkheid.

Remco was enigszins duizelig na een bal tegen het hoofd vervangen door Donny, maar tot echte kansen kwamen we niet. Wel pegelde Jesse met nog een minuut of 10 te gaan, kiezelhard op de lat, maar moest aan de andere kant uit de tegenaanval de bal zelfs van de doellijn redden, om de 3-0 te voorkomen.

Zo konden we misschien nog wel een uur door spelen, maar zouden we vandaag niet scoren. Haarlem-Kennemerland heeft volkomen verdiend gewonnen, feller in de duels en strijdlustiger dan onze boys vandaag.

We moeten dus snel de zaken weer op de rit krijgen, want volgende week wacht ons ook een pittige wedstrijd in Amstelveen tegen RKAVIC, dat de tweede seizoenshelft aanmerkelijk beter presteert dan voor de winterstop. Gelukkig hebben we de strijd om de tweede plek nog steeds in eigen hand, maar zullen er geen punten meer gemorst mogen worden in de laatste vier wedstrijden.