FC VVC Zaterdag 1 :: Seizoen 2023 - 2024

WINNEN ZONDER ZELF TE SCOREN

FC VVC 1 - Van Nispen 1 Uitslag: 2 - 1 (0 - 0)

Een enigszins paradoxale kopzin, maar we moeten eerlijk bekennen, dat we zelf niet aan scoren zijn toegekomen en dat de drie doelpunten op het conto van club uit de Zilk kwamen, waarbij hun centrale verdediger de dubieuze eer had om twee keer zijn eigen keeper te verschalken.

Weinig personele problemen voor VVC, of het moest zijn dat Marco een weekend weg was en we menen voor flankaanvallers best wel ruim in ons jasje te zitten, maar échte spitsen zijn moeizaam voorradig binnen VVC. Daarom werd gekozen voor een beproefd concept met Emile in de punt en Bodhi als voorstopper naast Daan. Verder identiek aan vorige week in Amsterdam.

Vooraf werd gehamerd op het feit dat we onszelf vorige week onnodig in de problemen brachten door ondanks een snelle voorsprong in de helft, dit niet zorgvuldiger uitgebouwd te hebben, met alle gevolgen van dien. Daarom werd het spelplan niet aangepast, maar moest er zorgvuldiger met de kansen worden omgesprongen.

Een straffe wind, bijna in de lengterichting van het veld, maakten het spel een uitdaging op zich, terwijl een stortbui het speelveld ook nog eens spekglad maakte. Echte kansen waren er niet voor de beide doelen. VVC probeerde combinatie voetbal te spelen, maar was te onzorgvuldig in de passing, terwijl Van Nispen fel druk zetten en veelal de lange bal hanteerde, waarbij het opvallend was hoeveel tweede ballen voor VVC verloren gingen. Gebrek aan scherpte of misschien zelfs gemakzucht, maar feit was dat zich een enorm rommelige wedstrijd ontpopte.

Emile ging een luchtduel aan waarbij de keeper zich enigszins blesseerde terwijl Dylan een snoeihard schot net langs de voor ons, verkeerde kant van de paal zag gaan. De kwaliteit van het tenue van Jamil werd getest toen hij zich probeerde los te werken van zijn belager en uiteindelijk nog een voorzet kon produceren, maar slechts een corner was ons deel. Jesse kon op aangeven van diezelfde Jamil niet genoeg ruimte vinden om af te drukken, terwijl wij goed weg kwamen toen een speler van Van Nispen opeens oog in oog kon komen, maar de bal naast de goal mikte.

Vlak na rust dan de eerste opsteker, toen Jamil op rechts vrije doorgang had en de speler uit de Zilk de bal in eigen doel schoof, voordat Emile kon inschieten: 1-0. Nima bereikte met een goede voorzet, maar Donny’s kopbal was te zwak om de goalie te verrassen. Jesse kon nu wel een keer uithalen, maar zag de bal over gaan, terwijl gelijk daarop aan de andere kant de gelijkmaker viel, toen we de organisatie achterin even uit het oog waren verloren.

Het spelbeeld bleef rommelig, vandaar dat werd gepoogd met drie wissels meer controle te krijgen. Marwan, Sasan en Dellkash kwamen Donny, Tom en Robin vervangen en dat betaalde zich bijna gelijk uit toen Marwan op links op avontuur ging de zestien in, maar ondanks appelleren van VVC geen strafschop verdiende. Wederom was Van Nispen in de counter bijna effectief, toen Neal ternauwernood een schot tot corner kon verwerken.

Het noodlot voor Van Nispen was compleet, toen - met nog een kwartier te gaan - Jamil weer eens op de brommer langs de lijn flitste en zijn voorschot door dezelfde speler, achter zijn eigen doelman gewerkt zag worden. Een voorsprong was wederom ons deel. Het had voor onze opponenten nog erger kunnen worden, toen een vrije trap van Jesse bijna in eigen doel werd gekopt, maar dit keer leverde het slechts een corner op.

In de slotfase werd Joes nog ingebracht voor Emile, die had zich bijna onsterfelijk gemaakt door in zijn eerste balcontact - na een heerlijke pass van Dellkash - de 3-1 binnen te schieten, maar helaas voor ons bracht de keeper uitkomst ten koste van een corner.

Zo bleef het dus 2-1 en werden weer 3 punten in Nieuw-Vennep gehouden. Een wedstrijd om maar heel snel te vergeten, want het spel kon noch de staf, noch de talloze toeschouwers bekoren. Hopelijk was dit de ondergrens! Meest positieve vandaag was de wedstrijd van Bodhi, die de volle negentig minuten zijn mannetje meer dan stond, heerste in de lucht en terecht unaniem tot “man of the Match” werd gekozen.

Foto's FC VVC - Rkvv Van Nispen

Een zaterdagje rust, alvorens we richting oude bekenden van VVA-de Spartaan in Amsterdam afreizen op 28 oktober.

VVA/Spartaan 1 - FC VVC 1 :: Loon op Zand

Tot over twee weken in Amsterdam?

Sportieve groet,
AJ