FC VVC - Bestuur & Organisatie

Kunstgrasvelden niet optijd klaar nieuwe voetbalseizoen

Beste VVC-ers,

Na een heerlijke vakantie met veel mooi weer start komend weekend het voetbalseizoen 2018/2019. We beginnen zaterdag met een groot aantal bekerwedstrijden maar er is beide dagen ook een internationaal jeugdtoernooi op de velden, zoals de Nieuwsbrief deze week vertelde. Wat je noemt een 'vliegende start' van het seizoen.

Veel vrijwilligers zijn al weken in de weer om de start van het seizoen zo soepel mogelijk te laten verlopen, het juiste materiaal moet er zijn, de juiste kleding, het trainingsschema en de trainersbezetting moet rond zijn. En de velden liggen er spik en span bij......

HELAAS, is dat laatste niet het geval. Volgens planning en de vele door de gemeente bevestigde afspraken, zouden veld 1 en 5 nu voorzien moeten zijn van een nieuwe kunstgrasmat, geheel naar de laatste maatstaven. Maar.... ondanks al ons aandringen, onze al lang uitgesproken zorgen rondom de planning, heeft de gemeente het niet voor elkaar gekregen om de twee velden op tijd opgeleverd te krijgen. Een grote teleurstelling voor ons, zeker ook gezien het feit dat wij al vanaf januari bij de gemeente aandringen om haast te maken en het tijdschema aan te houden. En geloof mij, hier is het laatste woord met de gemeente nog niet over gesproken...
Volgens de laatste gegevens zal veld 1 volgende week vrijdag 7 september klaar moeten zijn. Veld 5 volgt dan een week later. Of de velden dan ook speelklaar zijn, is afhankelijk van het feit of de belijning dan ook al aangebracht is.

Kortom, de komende twee à drie weken zullen we moeten schipperen met de beschikbare ruimte. Dat heeft niet alleen gevolgen voor de trainingen (moeten eerder stoppen vanwege invallende duisternis), maar ook voor de door de KNVB ingeplande bekerwedstrijden. Op dit moment is er overleg met de KNVB en betreffende clubs om een aantal wedstrijden te verplaatsen naar doordeweekse avonden. Niet ideaal natuurlijk en veel speling is er ook niet omdat de eerste bekerronde ook voor een bepaalde datum afgerond moet zijn. We moeten echter roeien met de riemen die we hebben. Dat vraagt van iedereen aanpassing aan deze ongewenste situatie.
Het is dan ook van belang om de komende weken de mededelingen op de site over trainingen en wedstrijden goed te volgen.

Wij volgen nauwlettend de voltooiing van de werkzaamheden en troosten ons met het vooruitzicht dat we binnen nu en drie weken beschikken over de mooiste, kwalitatief beste kunstgrasvelden, waarmee ons complex een flinke kwaliteitsimpuls voor de toekomst zal krijgen.

Met vriendelijke groeten,
Rob de Kleijn
voorzitter FC VVC

FC VVC