FC VVC Zaterdag 1 :: Seizoen 2023 - 2024

FC VVC SELECTIE: VOORBEREIDING ZIT EROP

Afgelopen zaterdag was de afsluiting van de voorbereiding met een KNVB Bekerwedstrijd voor het eerste, tweede en onze Onder 23 groep.

Maanden geleden al een fotomoment gepland, want het moest strak geregisseerd worden. Het programma was toen nog niet bekend, dus werd besloten de hele selectie te laten verzamelen omdat normaal gesproken er wel één tem om 12:00 uur zou moeten voetballen. Niet dus, maar toch door laten gaan op afgesproken tijdstip omdat ook sponsoren en organisatie binnen de club het als zodanig hadden gepland.

Prachtige nieuwe shirts van onze hoofdsponsor Loon op Zand en rug-sponsor Ursem Barten en als klap op de vuurpijl ook nieuwe inloopshirts gesponsord door JAKO. De officiële foto’s volgen binnenkort op de site, maar het ziet er schitterend uit en hopelijk de foto’s ook.

Dan de wedstrijden van de afgelopen periode. Op 5 augustus was de eerste training dit seizoen en de eerste wedstrijd tegen ASV uit Sneek, dat trainingskamp hield in Katwijk, was op 19 augustus. Die werd met 5-1 gewonnen en met een complete wisseling in de rust van het hele team, kon eens goed gekeken worden naar de vele nieuwelingen die onze selectie dit jaar rijker is. En dat viel bepaald niet tegen, veel voetballend vermogen erbij maar ook voorin snelheid en scorend vermogen. Grootste compliment is wellicht dat er niemand is afgehaakt afgelopen seizoen en een aantal oud VVC’ers weer terug is op honk. Jamil, Felipe, maar ook Bodhi zijn weer van de partij, terwijl we met Tycho, Jesse, Sasan, Dellkash en Jason Haggerty (keeper) veel kwaliteit erbij hebben gekregen.

De tweede oefenwedstrijd was van een ander kaliber. Vrijdagavond 25 augustus (vanwege Mysteryland-weekend) tegen en in Hoofddorp-zaterdag voor de MidWest Cup. Een tegenstander waar we weliswaar niet van verloren hebben afgelopen seizoen, maar die wel overtuigend kampioen werden. Mooie tegenstander dus en hoe we het deden weet ik niet, maar bijzonder geconcentreerd en met bij vlagen oogstrelend voetbal werd het al 0-3 voor de rust. De tweede helft een aantal andere gezichten, maar VVC bleef de bovenliggende partij, al werd er niet meer gescoord.

De week erna gelijk op dinsdag thuis tegen Geel-Wit zondag, wederom voor de MidWest Cup en dat werd een afgetekende 8-0 overwinning, al zag het daar bij de rust nog niet naar uit. Zaterdags voor de KNVB-beker naar Amsterdam tegen Blauw-Wit, waar de Beursbengels inmiddels geen deel meer van uitmaken. Kortom compleet onbekend en uitkomend in de 5e klas, werd ook dit een afgetekende 0-8 overwinning. Het tweede oefende vriendschappelijk heel verdienstelijk tegen EDO 2 en kwam met een remise thuis 2-2.

Dinsdag weer MidWest Cup tegen Amstelveen-Heemraad, een echte tegenstander van niveau, dus was eindelijk weer een échte proeve van bekwaamheid, maar ook hier werd overtuigend naar een 4-2 overwinning gespeeld, met wederom bij vlagen echt heerlijk voetbal.

De zaterdag kwam Overbos op bezoek voor de KNVB beker en werd met 1-1 gelijk gespeeld, na onfortuinlijk de tweede helft een half uur met 10 man te hebben moeten spelen omdat Felipe geblesseerd uitviel en er geen wissels meer waren. Het tweede behaalde een zwaarbevochten overwinning in en tegen Zandvoort, terwijl ook de O-23 de overwinning tegen Legmeervogels in de tas deed.

Een week later de laatste “oefen” wedstrijd tegen Jos-Watergraafsmeer voor de KNVB-beker. Door het gelijkspel van vorige week, moest er gewonnen worden en lange tijd zag dat er ook naar uit, ware het niet dat de scheidsrechter een vlagsignaal voor een uitbal van nota bene de Amsterdammers negeerde en besloot door te laten gaan, waarna de 1-1 viel vlak voor tijd. Opportunistisch werd quitte of dubbel gespeeld, maar het deksel op de neus door een counter van de Amsterdammer, waarna we in blessuretijd weliswaar de gelijkmaker scoorden, maar niet konden voorkomen dat Jos dus verder gaat in de beker. Het tweede en de O-23 wisten allebei probleemloos en heel ruim te winnen, zodat de oefencampagne best succesvol werd afgesloten.

Maar resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst en aanstaande zaterdag moeten we er “gewoon” staan tegen United-Davo in Schalkwijk, eindelijk weer voor het echie, en weten we waar we echt staan.