Hoofdsponsor Loon op Zand

FC VVC ONLINE WEBSHOP

FC VVC - Club Informatie / Nieuws

DIE ULTRALANGE WINTERSTOP - HET VALT NIET MEE

We weten niet hoe het jullie vergaat, maar zo langzamerhand begint er een bepaalde gemoedstoestand zich van mij meester te maken. Al zo lang niet meer op het voetbalveld geweest, niet naar de training kunnen kijken,

VVC Corona INSTA

Sterker nog – alleen de jeugd mag zich nog op de velden begeven – geen wedstrijden meer op zaterdag, laat staan even lekker een biertje drinken en VVC-minnend publiek spreken. Ik mis de gezelligheid, de sfeer en natuurlijke de reuring die de voetbalzaterdagen altijd met zich mee brengen.

Is het dan een vorm van berusting? Ik weet het niet, ongetwijfeld is er honger naar de groene wei en terug naar het “normale leven”, maar je weet bijna niet meer hoe dat eruit ziet. Met weemoed en een geval van nostalgie denken we terug aan de zaterdagen in augustus en september, toen we weliswaar al met de nodige beperkingen weer enigszins van start mochten gaan, maar dat was slechts van korte duur. De laatste wedstrijd van het eerste in Reeuwijk was al een voorbode dat de zaak op slot zou gaan, hetgeen snel daarna ook daadwerkelijk is gebeurd.

Word het dan allemaal iets wat de (kleine) kinderen en kleinkinderen alleen nog van de overlevering te horen en te zien krijgen? Word het nieuwe normaal geleefd vanuit dat perspectief? Een wedstrijd uit de profcompetities is nu bijna ook al niet meer anders voor te stellen dan publiek op een sfeerloos geluidsbandje in plaats van een deinende en joelende menigte op de tribune.

Je kunt je afvragen of het überhaupt nog leuk is om te spelen, als er geen publiek mag komen, je om moet kleden in tenten en niet meer zou mogen douchen na afloop. Tel daarbij op dat je dan ook nog eens geacht word gelijk naar huis te gaan en wat is dan nog de lol van de zaterdagbesteding?

Iedereen is onderhand wel uitgeklust thuis, hoe graag de partners wellicht hun best doen om toch nog iets te vinden, maar het is een keer klaar. En dan bedoel ik écht klaar. Tuurlijk, we kunnen de tuin weer zomer klaar maken straks en we kunnen…..ja wat kunnen we verder nog eigenlijk? Met een uitstaande restrictie van slechts één bezoeker per dag, buiten het eigen huishouden en een avondklok kunnen we bijna niet meer naar buiten. Boodschappen doen wordt een uitje, wie had daarvan durven dromen? Wil je dan even gaan wandelen, dan is dat in ons dichtbevolkte landje bijna niet meer te doen, zonder de “veilige” anderhalve meter regel te schenden.

De gamers onder ons, die kunnen in ieder geval nog lekker hun potje voetbal spelen, al is dat veelal samen in een ruimte gezelliger dan alleen op je kamertje, waar je al zoveel uur doorbrengt met studeren of thuiswerken. Maar die spelen in ieder geval nog hun eigen wedstrijden, waar anderen vooral via Zoom-, Team- dan wel Skype meetings met collega’s, familie, vrienden of medestudenten communiceren. De sociale media varen er wel bij, zonder daarbij een kwalificatie te willen geven over de inhoud daarvan.

Anyway, laten we hopen dat de KNVB op termijn in al haar wijsheid iets kan beslissen aangaande het amateurvoetbal waar iedereen zich in kan vinden, al lijkt het me sterk dat er in dit seizoen 2021-2021 serieus om welke prijzen dan ook gestreden kan worden. Laten we vooral hopen dat we onze liefhebberij weer snel kunnen uitoefenen, actief als speler of speelster of als toeschouwer langs de lijn. Dan maar als warming up naar het seizoen 2021-2022, waarin hopelijk de situatie zich ten goede keert en we vanaf de zomer weer “vrij” zijn.

En als we dan een lichtpuntje mogen benoemen, zal dat zijn dat áls we weer de wei in gaan, een groot gedeelte van de winter - of misschien zelfs helemaal - achter ons ligt. Hopelijk treffen we elkaar snel weer aan de Montreallaan.

Tot dan en houd in ieder geval rekening met elkaar en blijf vooral gezond….

Een ondanks alles nog steeds enthousiaste en positieve VVC-er

Hier wat foto's van voor de Corona-periode ....

FC VVC 1 - SPORTING LEIDEN 1 :: Loon op Zand

De Rustende Jager

FC VVC Betaalpas

Sponsor FC VVC 1 - 2 - U23 = Loon op Zand

Loon op Zand Sponsor FC VVC 1 en 2

Algemeen Jeugdsponsor - Clean Trend b.v.

CleanTrend

Nieuwe Sponsors Seizoen 2021 - 2022

Banner Nieuwe Sponsors 2021

Voetbalschoenen Voetbal Geest 2020

BN Nieuwsbrief

Trainings Schema2021 2022

FC VVC - Kleine Moeite Groot Gebaar

TAKEN MONITOR - INLOGGEN MIJN VVC

Mijn VVC Online Inloggen

Vrijwilligers Aanmelden