Hoofdsponsor Loon op Zand

FC VVC ONLINE WEBSHOP

FC VVC - Club Informatie / Nieuws

Verrassingen in strijd om Corona Cup

Afgelopen zaterdag stond de 3e ronde in de strijd om de O11 Corona Cup op het programma. Dit waren ook de laatste poulewedstrijden, waar nog wel het één en ander op het spel stond.

FC VVC Corona Cup 2020

En bij de coaches was het te merken dat er nog van alles mogelijk was. Gespannen koppies, nerveus heen en weer geloop, het kwam allemaal voorbij. En tijdens de wedstrijden ging het van de stoïcijnse rust van Erik ten Hag tot aan het fanatisme van Diego Simeone. De kinderen trokken zich er niet veel aan. Die waren gewoon lekker aan het voetballen.

De meeste spanning zat in poule A niet zozeer aan de kop van de ranglijst. Daar had Liverpool al een comfortabele voorsprong voor zichzelf gecreëerd. En ook nu wisten ze weer 3x te winnen, dit keer van Juventus. Dat ging de eerste 2 wedstrijden nog wel makkelijk met 4-1 en 5-2, maar de laatste wedstrijd liet Juventus zien dat Liverpool toch ook kwetsbaar kan zijn. Deze werd met slechts 5-4 gewonnen door Liverpool.

Borussia Dortmund was deze dag als de nummer 2 begonnen. Tegen het als laatste genoteerde Barcelona moest deze positie toch geconsolideerd kunnen worden. Maar Barcelona had er duidelijk zin in en wilde absoluut geen genoegen nemen met de laatste plaats in de poule. De eerste wedstrijd werd met maar liefst 7-1 gewonnen door Barcelona. En dit gaf zoveel vertrouwen dat ook de volgende wedstrijden door Barcelona in winst werden omgezet met 3-1 en 2-1.

Dit had de volgende eindstand tot gevolg:
Liverpool 62 punten
Barcelona 35 punten
Juventus 27 punten
Dortmund 26 punten

In poule B ging het juist om de koppositie. Ajax en Manchester City gingen als de nrs. 1 en 2 de strijd aan met elkaar, waarbij Ajax een voorsprong van slechts 2 punten moest verdedigen. De eerste wedstrijd werd door Ajax met 2-0 gewonnen, maar na afloop bleek dat Ajax met een man teveel had gespeeld. Hier moest de toernooileiding dus ingrijpen. Besloten werd om deze wedstrijd ongeldig te verklaren en dus niet mee te laten tellen voor de eindstand van de poule. Daar verdwenen 5 belangrijke punten voor Ajax. De 2e wedstrijd (naar later bleek ook deels met een man teveel voor Ajax) eindigde in een 3-1 overwinning voor Ajax. Besloten werd deze uitslag wel te laten staan, waardoor Ajax toch zijn voorsprong kon uitbouwen naar 7 punten. Manchester City kon dus Ajax nog passeren door met meer dan 4 doelpunten verschil te winnen. Het winnen lukte wel, maar helaas met slechts 3 doelpunten verschil (2-5). Hierdoor eindigde Ajax toch nog als eerste.

De andere wedstrijd in deze poule leverde weer punten op voor Bayern München. Er werden mooie, gelijk opgaande wedstrijden gespeeld tegen Real Madrid. De eerste 2 wedstrijden mocht Bayern zelfs aan de overwinning ruiken. Maar de 1e wedstrijd eindigde toch in een nipte overwinning voor Real Madrid (4-5) en de 2e wedstrijd eindigde in een gelijkspel (3-3). De laatste wedstrijd eindigde in een overwinning voor Real Madrid (2-5).

Dit had de volgende eindstand tot gevolg:
Ajax 45 punten
Manchester City 44 punten
Real Madrid 36 punten
Bayern München 14 punten

Volgende week gaan we daardoor de volgende prachtige kruisfinales zien:
Barcelona - Ajax
Liverpool – Manchester
City Juventus – Bayern München
Real Madrid – Borussia Dortmund

FC VVC 1 - SPORTING LEIDEN 1 :: Loon op Zand

De Rustende Jager

FC VVC Betaalpas

Sponsor FC VVC 1 - 2 - U23 = Loon op Zand

Loon op Zand Sponsor FC VVC 1 en 2

Algemeen Jeugdsponsor - Clean Trend b.v.

CleanTrend

Nieuwe Sponsors Seizoen 2021 - 2022

Banner Nieuwe Sponsors 2021

Voetbalschoenen Voetbal Geest 2020

BN Nieuwsbrief

Trainings Schema2021 2022

FC VVC - Kleine Moeite Groot Gebaar

TAKEN MONITOR - INLOGGEN MIJN VVC

Mijn VVC Online Inloggen

Vrijwilligers Aanmelden